Openingstijden

Het Venduehuis is op werkdagen geopend tussen 9.30 - 16.30 uur. Tijdens kijkdagen en veilingen kunnen afwijkende openingstijden gelden.

Richtprijzen en beschrijvingen

Om enige indicatie te geven over de verkoopprijs is in de catalogus aangegeven wat onze opbrengstverwachting is. Met nadruk zij echter gesteld dat deze richtprijs een voorzichtige schatting betreft en dat de uiteindelijke hamerprijs zowel hoger als lager kan uitvallen. Elke vermelding ten aanzien van de te veilen objecten is gedaan naar beste weten en dient beschouwd te worden als een mening en niet als een absolute, feitelijke uitspraak.

Conditie van de goederen, eventuele gebreken en restauraties van de aangeboden kavels worden niet systematisch vermeld. U dient zich tijdens de kijkdagen zelf te vergewissen van de staat der objecten. Indien u meer informatie wenst over de conditie van een kavel kunt u contact opnemen met het Venduehuis of een conditierapport opvragen. Houdt u er rekening mee dat de weergave van de foto’s in de catalogus en op internet niet altijd natuurgetrouw is.

Een bod uitbrengen

Kavels kunnen uitsluitend worden verworven op de volgende manieren: persoonlijk bieden tijdens de veiling in de zaal / bieden via internet online / telefonisch bieden / een schriftelijk bod indienen voorafgaand aan de veiling.

Veiling in de zaal

Tijdens de veiling is het gebruik van biednummers verplicht. U kunt deze bij de administratie verkrijgen. Legitimatie is verplicht.

Live online bieden via internet

Bij het Venduehuis der Notarissen kunt u live online bieden. Op onze website kunt u, waar u ook bent, in beeld en geluid de veiling volgen en meebieden op de (kunst-)werken van uw keuze. Meedoen is makkelijk: na registratie en acceptatie van de veilingvoorwaarden ontvangt u van ons een bevestiging waarna u kunt inloggen op de site. U ziet op uw beeldscherm wat er geboden wordt, u ziet en hoort de veilingmeester en u kunt zelf meebieden.

Telefonisch bieden

De mogelijkheid bestaat om telefonisch mee te bieden op een kavel met een onderste richtprijs hoger dan € 500,-. Hier zijn voorwaarden aan verbonden:

  • Het telefonisch meebieden dient uiterlijk één dag voor de betreffende veilingdag en altijd schriftelijk te worden bevestigd.
  • Tijdige reservering is gewenst in verband met het beperkte aantal telefoonlijnen.

Hoewel wij trachten deze telefonische biedingen zo goed mogelijk te administreren, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor eventuele vergissingen.

Schriftelijk bieden

Wie bij de veiling niet aanwezig kan zijn, kan een schriftelijke biedopdracht geven, een zogeheten commissie. Hiervoor kunt u een commissieformulier invullen. Dit levert u in bij de administratie of u mailt het ons toe. Hoewel wij trachten deze biedopdrachten zo goed mogelijk uit te voeren, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor eventuele vergissingen. Aan het geven van een biedopdracht zijn geen extra kosten verbonden.

Veilingtempo

Over het algemeen is het tempo waarin geveild wordt zo’n 80 tot 100 nummers per uur. Het is nuttig een ruime marge aan te houden.

Veilingzaal

De veilingzaal is geopend vanaf 15 minuten voor aanvang van de veiling.

Afhalen goederen

Afhalen van goederen is mogelijk tijdens de veilingdagen en op werkdagen. Tijdens de veiling kunnen afwijkende openingstijden gelden.

Aangekochte goederen dienen binnen vijf werkdagen gerekend vanaf de veilingdag te worden opgehaald. Nadien worden opslagkosten berekend van € 2,50 per kavel en per dag.

Indien u de aangekochte goederen door een professioneel transportbedrijf wenst te laten bezorgen, klikt u dan hier. U kunt hier een aanvraag doen voor transport van het Venduehuis naar een door u op te geven bezorgadres.

Betaalmogelijkheden

  • Contant in euro’s tot een bedrag van € 10.000,-.
  • Met pin-automaat.
  • Per bank: IBAN NL 12 ABNA 060.88.86.513 Register Veilinghouder Venduehuis der Notarissen Stichting Derdengelden.

Kosten en voorwaarden

Veilingtarieven, eventuele overige kosten en de veilingvoorwaarden vindt u hier.