Online veilingen

Iedere maand vinden in het Venduehuis der Notarissen online veilingen plaats. Dit kunnen veilingen zijn rondom een bepaalde categorie, afkomstig van één verzamelaar of de Vendue Next Door veiling. Bekijk de veilingkalender en de homepage voor het actuele overzicht van de online veilingen.

Vendue Next Door veilingen

De Vendue Next Door veiling bestaat uit een algemeen aanbod van kunst en antiek. De lots in deze veiling zijn veelal afkomstig uit inboedels die het Venduehuis op verzoek van de Haagse notarissen afwikkelt. Bij de Vendue Next Door veiling hebben de veilingen veelal een startprijs van €15,-. Van de kavels in de Vendue Next Door veiling verschijnt een kavellijst op de website van het Venduehuis alsook in print.

Online Only veilingen

De online only veilingen bestaan uit een aanbod rondom een bepaald tijdsbeeld, van een bepaalde categorie of deze zijn afkomstig van één inbrenger/verzamelaar. Als deze veilingen gecombineerd worden met een themaveilingen kunnen de lots bezichtigd worden tijdens de kijkdagen. Deze kijkdagen staan vermeld in de veilingkalender. Sommige online-only veilingen hebben geen kijkdagen, bij deze veilingen staan extra foto’s in de catalogus op de website. Uiteraard kunt u met één van onze experts contact opnemen voor meer informatie omtrent de lots.

De veiling

Kavels in de Online only en de Vendue Next Door veiling kunnen uitsluitend worden verworven door bieden via internet online. Deze veilingen worden ook wel timed-online veilingen genoemd. Dit wil zeggen dat de veiling op een bepaald moment start (in de regel op maandagmiddag om 12:00 uur) en twee weken later  afloopt. Vanaf het moment dat de veiling opent kunt u biedingen plaatsen, u kunt er voor kiezen om het bedrag met één biedstap te verhogen, direct naar uw maximale bod te gaan, of stapsgewijs richting uw maximale bod te gaan. Bij het einde van de veiling lopen telkens 15 lots tegelijkertijd af. Indien er in de laatste 5 minuten voordat de tijd afloopt nog een bod wordt gedaan, dan wordt de tijd om te bieden automatisch met 5 minuten verlengd. Dit biedverloop met verlenging kan zich herhalen tot er niet meer wordt geboden. Veel kans voor succes dus!

Bekijk voor meer informatie over het kopen op de veiling op deze pagina.