30-11-2018

Taxatiemiddag in Laren

Op 10 december a.s. organiseert het Venduehuis in het pittoreske Laren een taxatiemiddag. U bent op deze dag vanaf 12:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom bij Gijselman Exposities, Drift 6 in Laren.
Frans Leidelmeijer, Chris Vellinga en Marjolein Regout zijn namens het Venduehuis in Laren aanwezig om uw Europese - en Indonesische schilderijen te taxeren en desgewenst in te nemen voor veiling. Wij zien uit naar uw komst. Bekijk meer
18-11-2018

Wegwerkzaamheden

Vanaf maandag 19 november tot en met donderdag 22 november is het Venduehuis per auto wat moeilijker bereikbaar vanwege spoedreparaties aan het riool in de Prinsestraat, de straat die leidt naar de Nobelstraat.
Voor het autoverkeer is er een omleidingsroute vanaf de Hogewal (het verlengde van de Mauritskade) via de Elandstraat, Vondelstraat, Bilderdijkstraat naar de Torenstraat met de Q-park Torengarage. Te voet is het Venduehuis vanaf daar in circa 3 minuten te bereiken.
Lees verder
13-11-2018

Achtste Venduehuis Salon. De gebroeders Grönefeld – uurwerkmakers uit de Lage Landen

Op maandagmiddag 19 november as. organiseert het Venduehuis der Notarissen te ’s-Gravenhage in samenwerking met de Stichting Haegsche Tijd haar achtste Salon. 

De Stichting Haegsche Tijd zet zich in een collectie op te bouwen omtrent uurwerken van Haagse uurwerkmakers en heeft de ambitie de residentie te laten uitgroeien tot “Stad van de Tijd”. De stichting heeft de gebroeders Bart en Tim Grönefeld bereid gevonden een lezing te verzorgen. De gebroeders zijn gepassioneerde Nederlandse uurwerkmakers, die de meest prachtige horloges maken in het top segment.

U bent van harte uitgenodigd. Lees verder
25-10-2018

Taxatiedagen Indische Schilderijen

Op 26, 27, 28 en 29 oktober, tegelijk met de kijkdagen voor de Post-War & Contemporary Art and Design veiling, bestaat de mogelijkheid om Indonesische schilderkunst te laten taxeren en desgewenst al in te leveren voor de derde Indonesian Art sale die in 2019 wordt gehouden.
Speciaal voor deze taxatiedagen zal ook onze adviseur Frans Leidelmeijer in Den Haag aanwezig zijn. Met zijn Haags-Indische achtergrond kan hij als geen ander de waarde van uw Indonesische schilderijen bepalen. Wij taxeren graag werken van Lee Man Fong, van Abdullah, Affandi, Adolfs, Bonnet, Dooyewaard, Israels, Hofker, Sayers, Trubus Soedarsono etc.
Lees verder
01-10-2018

Het Venduehuis opent nieuwe vestiging

Vanaf 1 oktober 2018 opent het Venduehuis der Notarissen te ’s-Gravenhage een tweede vestiging.
De Vendue Next Door veilingen worden uitgeplaatst naar de nieuwe vestiging op het Forepark, zodat de high end kunst en antiek meer ruimte en aandacht krijgt in de Nobelstraat. De wens is om zowel de kwaliteit van de veilingen als de logistieke processen structureel naar een hoger niveau te brengen.
Lees verder
21-09-2018

De schetsboeken van Van Gogh

De vier enige overgebleven schetsboeken van Vincent van Gogh zijn in het bezit van het Van Gogh Museum en zullen, vanwege hun kwetsbaarheid, niet meer in het openbaar getoond worden.  
Om het publiek toch toegang te verschaffen tot deze vier unieke schetsboeken, drie cahiers, enkele losse schetsen en een brief, die dateren uit de periode 1884-1890, worden ze als facsimile’s in een gelimiteerde oplage van 1000 exemplaren uitgegeven door het Van Gogh Museum in samenwerking met Uitgeverij Komma. Nummer 0001 tot en met 0025 komen niet in de reguliere handel, maar zullen exclusief door het Venduehuis Den Haag op 21 november a.s. worden geveild.

Lees verder
21-09-2018

Verborgen Thuisschatten

TV West zendt vanaf woensdag 12 september de nieuwe veertiendelige serie ‘Verborgen Thuisschatten’ uit. In dit programma gaat TVwest op bezoek bij mensen thuis die denken dat zij een kunstschat in huis hebben. Via een deskundige taxateur van het Venduehuis komen zij de achtergrond en de waarde van hun dierbare object te weten.
Bekijk meer
18-09-2018

Taxatiedag Indonesische schilderijen en Balinese beelden

Na de tweede succesvolle Indonesian Art Sale zijn wij weer op zoek naar Indische/Indonesische schilderijen van Lee Man Fong, Rudolf Bonnet, Walter Spies, Raden Saleh, Trubus Sudarsono, Widayat, Basuki Abdullah, Sudjono, Adolfs, F. Ohl, Eland en nog vele anderen. Vroege Balinese art deco beelden en zeldzaam Djokja zilver zijn eveneens welkom.
Meer
14-09-2018

Prinsjesdag, verkeersmaatregelen op 18 september 2018

Dinsdag 18 september aanstaande is het de 3e dinsdag van september, Prinsjesdag. De rijtoer met de Glazen Koets die koning Willem Alexander en koningin Máxima maken, trekt altijd veel bekijks. Voor deze rijtoer moet een aantal verkeersmaatregelen worden genomen. In het centrum van Den Haag zijn diverse wegen op maandag 17 en dinsdag 18 september (deels) afgesloten. De tramlijnen 1, 15, 16 en 17 en de buslijnen 22 en 24 rijden op Prinsjesdag tijdelijk een andere route.
Lees verder
04-09-2018

Aanstaand weekend: taxatie Indonesische schilderkunst

Tijdens de aankomende kijkdagen voor de Indonesian Art Sale bent u van harte welkom om uw eigen schilderijen, tekeningen en aquarellen uit Indonesië en voormalig Nederlands-Indië te laten taxeren door Chris Vellinga, Marjolein Regout en Frans Leidelmeijer.
Zij zijn daarvoor aanwezig op vrijdag 7 september en maandag 10 september tussen 10:00 – 16:00 uur en op zaterdag 8 en zondag 9 september tussen 12:00 – 16:00 uur. U wordt te woord gestaan op volgorde van binnenkomst.


Lees verder