19-02-2019

Taxatiedag Den Bosch

Op vrijdag 8 maart zijn wij te gast in het Auditorium van het Design Museum in Den Bosch voor de taxatie en inname van Nederlands en Internationaal design, Indische en Indonesische schilder- en tekenkunst, Europese schilder- en tekenkunst, Chinees porselein en Aziatica.
De taxatie is vrijblijvend en kosteloos. U kunt maximaal 5 items per persoon / per gezelschap laten beoordelen.
Het Design Museum Den Bosch (voorheen Stedelijke Museum ’s-Hertogenbosch) is gevestigd aan De Mortel 4, 5211 HV Den Bosch.

Bekijk meer
23-01-2019

Taxatie- en inbrengdagen in Gorssel, Amsterdam en Leiden

Er zijn drie taxatie- en inbrengdagen gepland, ieder met hun eigen aandachtsgebied:

2 februari Museum MORE, Gorssel, 11:00 – 16:00 uur

8 februari Gallery Frans Leidelmeijer, Amsterdam, 12:00 - 16:00 uur (op afspraak)

22 maart Museum Volkenkunde, Leiden, 12:00 – 16:00 uur

Meer
19-01-2019

In memoriam

Op 10 januari is geheel onverwacht onze dierbare en zeer gewaardeerde collega Gerard Schenderling overleden.

In 1987, op 17 jarige leeftijd, trad hij in dienst van het Venduehuis als logistiek medewerker. Sinds oktober 2018 was hij hét gezicht en vestigingsmanager van ons bedrijfspand op het Haagse Forepark.

Gerard is slechts 49 jaar geworden. Meer
02-01-2019

Taxatiedag in Nijmegen

Stichting IndoFILMcafé bestaat 15 jaar en viert dit met een uniek ‘kunstprogramma’ op zondag 20 januari a.s. in LUX. Om 14.30 uur vertoont IndoFILMcafé een documentaire over het leven en werk van Arie Smit. Deze  van oorsprong Nederlandse kunstschilder woonde sinds 1956 op Bali, waar hij veel schilderijen heeft gemaakt en van grote invloed was op het werk van lokale kunstenaars. De makers van de documentaire, Hugo van Zoest en Marianne en Suzanne Wieberdink, geven een inleiding. Ook Luciënne Smit, schrijver van een monografie over Arie Smit, zal vertellen over de passie van haar oom Arie.

Ter gelegenheid van het jubileum is er een speciaal voorprogramma in samenwerking met Frans Leidelmeijer, o.a. bekend van Tussen Kunst en Kitsch. Leidelmeijer houdt samen met Chris Vellinga (namens Venduehuis Den Haag) een taxatie van Indische/Indonesische schilderijen, Djokja zilver en Balinese art deco beelden. De taxatie vindt plaats van 11.00-13.30 uur in de Joris Ivenszaal van LUX,. Bekijk meer
30-11-2018

Taxatiemiddag in Laren

Op 10 december a.s. organiseert het Venduehuis in het pittoreske Laren een taxatiemiddag. U bent op deze dag vanaf 12:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom bij Gijselman Exposities, Drift 6 in Laren.
Frans Leidelmeijer, Chris Vellinga en Marjolein Regout zijn namens het Venduehuis in Laren aanwezig om uw Europese - en Indonesische schilderijen te taxeren en desgewenst in te nemen voor veiling. Wij zien uit naar uw komst. Bekijk meer
18-11-2018

Wegwerkzaamheden

Vanaf maandag 19 november tot en met donderdag 22 november is het Venduehuis per auto wat moeilijker bereikbaar vanwege spoedreparaties aan het riool in de Prinsestraat, de straat die leidt naar de Nobelstraat.
Voor het autoverkeer is er een omleidingsroute vanaf de Hogewal (het verlengde van de Mauritskade) via de Elandstraat, Vondelstraat, Bilderdijkstraat naar de Torenstraat met de Q-park Torengarage. Te voet is het Venduehuis vanaf daar in circa 3 minuten te bereiken.
Lees verder
13-11-2018

Achtste Venduehuis Salon. De gebroeders Grönefeld – uurwerkmakers uit de Lage Landen

Op maandagmiddag 19 november as. organiseert het Venduehuis der Notarissen te ’s-Gravenhage in samenwerking met de Stichting Haegsche Tijd haar achtste Salon. 

De Stichting Haegsche Tijd zet zich in een collectie op te bouwen omtrent uurwerken van Haagse uurwerkmakers en heeft de ambitie de residentie te laten uitgroeien tot “Stad van de Tijd”. De stichting heeft de gebroeders Bart en Tim Grönefeld bereid gevonden een lezing te verzorgen. De gebroeders zijn gepassioneerde Nederlandse uurwerkmakers, die de meest prachtige horloges maken in het top segment.

U bent van harte uitgenodigd. Lees verder
25-10-2018

Taxatiedagen Indische Schilderijen

Op 26, 27, 28 en 29 oktober, tegelijk met de kijkdagen voor de Post-War & Contemporary Art and Design veiling, bestaat de mogelijkheid om Indonesische schilderkunst te laten taxeren en desgewenst al in te leveren voor de derde Indonesian Art sale die in 2019 wordt gehouden.
Speciaal voor deze taxatiedagen zal ook onze adviseur Frans Leidelmeijer in Den Haag aanwezig zijn. Met zijn Haags-Indische achtergrond kan hij als geen ander de waarde van uw Indonesische schilderijen bepalen. Wij taxeren graag werken van Lee Man Fong, van Abdullah, Affandi, Adolfs, Bonnet, Dooyewaard, Israels, Hofker, Sayers, Trubus Soedarsono etc.
Lees verder
01-10-2018

Het Venduehuis opent nieuwe vestiging

Vanaf 1 oktober 2018 opent het Venduehuis der Notarissen te ’s-Gravenhage een tweede vestiging.
De Vendue Next Door veilingen worden uitgeplaatst naar de nieuwe vestiging op het Forepark, zodat de high end kunst en antiek meer ruimte en aandacht krijgt in de Nobelstraat. De wens is om zowel de kwaliteit van de veilingen als de logistieke processen structureel naar een hoger niveau te brengen.
Lees verder
21-09-2018

De schetsboeken van Van Gogh

De vier enige overgebleven schetsboeken van Vincent van Gogh zijn in het bezit van het Van Gogh Museum en zullen, vanwege hun kwetsbaarheid, niet meer in het openbaar getoond worden.  
Om het publiek toch toegang te verschaffen tot deze vier unieke schetsboeken, drie cahiers, enkele losse schetsen en een brief, die dateren uit de periode 1884-1890, worden ze als facsimile’s in een gelimiteerde oplage van 1000 exemplaren uitgegeven door het Van Gogh Museum in samenwerking met Uitgeverij Komma. Nummer 0001 tot en met 0025 komen niet in de reguliere handel, maar zullen exclusief door het Venduehuis Den Haag op 21 november a.s. worden geveild.

Lees verder