17-04-2019

Taxatie- en innamemiddag Amsterdam, 10 mei 2019

Frans Leidelmeijer en Chris Vellinga taxeren namens het Venduehuis uw Indische en Indonesische schilderijen en tekeningen, van Raden Saleh tot Lee Man Fong, en design van Aalto tot Sottsass.
Meer
08-04-2019

Taxatiedag Indische Kunst in Westfries Museum

Op zaterdag 13 april is er in het Westfries Museum in Hoorn een taxatiedag voor Indische Kunst. Twee experts op het gebied van Indische Kunst van Venduehuis Den Haag zijn tussen 12.00 en 16.00 uur in de Schutterijzaal van het museum om meegebrachte kunst van bezoekers te taxeren,  Frans Leidelmeijer en Chris Vellinga. meer
03-04-2019

taxatie- en inbrengdagen in Eelde, Hoorn en Arnhem

In de maand april zijn de volgende taxatie- en innamedagen gepland:

Vrijdag 5 april, 12:00 – 16:00 uur - Museum De Buitenplaats, Eelde

Zaterdag 13 april, 12:00 – 16:00 uur - Westfries Museum, Hoorn

Zondag 14 april, Aanmelden niet meer mogelijk - Museum Bronbeek, Arnhem

Specifieke informatie over de taxatiedagen, en het al dan niet vooraf moeten aanmelden, volgt op deze site. Per persoon kan een beperkt aantal items worden getoond. meer
14-03-2019

Post-War & Contemporary Art

In de aanstaande Post-War & Contemporay Art veiling van 17 april wordt de reikwijdte van de naoorlogse kunst in Nederland zichtbaar door onder meer een vroeg beeld van Shinkichi Tajiri, een Zero object van Henk Peeters, tekeningen van Jan Schoonhoven, werken van de Nieuwe Haagse School schilders en een collectie schilderijen en tekeningen van CoBrA tijdgenoot Wim Gerritsen. Op internationaal vlak komt grafiek van David Hockney, Pierre Soulages, Lucio Fontana en Barbara Hepworth aan bod, evenals multiples van Vasarely en Jean Arp en originelen van Sol LeWitt, Maryan, Berlinde de Bruyckere e.a.. Naast inbreng van particulieren wordt werk uit de nalatenschap van de Haagse schilder Kees Andrea en uit de nalatenschap van Marcel Vos, kunstcriticus en directeur van 'De Ateliers’, geveild.
Bekijk meer
13-03-2019

Taxatie- en innamedag Museum Volkenkunde Leiden

Op vrijdag 22 maart van 12.00 tot 16.00 uur organiseren wij een taxatie- en innamemiddag in het Museum voor Volkenkunde in Leiden. Deze middag is uitsluitend bedoeld voor de taxatie en inname van  Indische en Indonesische schilder- en tekenkunst, Balinese art deco beelden, Chinees en Aziatisch porselein, boeddhistische en Hindoeïstische objecten, Indonesische tribale kunst, Indonesisch zilverwerk en sieraden.
Bekijk meer
19-02-2019

Taxatiedag Den Bosch

Op vrijdag 8 maart van 11.00 tot 16.00 uur zijn wij te gast in het Auditorium van het Design Museum in Den Bosch voor de taxatie en inname van Nederlands en Internationaal design, Indische en Indonesische schilder- en tekenkunst, Europese schilder- en tekenkunst, Chinees porselein en Aziatica.
De taxatie is vrijblijvend en kosteloos. U kunt maximaal 5 items per persoon / per gezelschap laten beoordelen.
Het Design Museum Den Bosch (voorheen Stedelijke Museum ’s-Hertogenbosch) is gevestigd aan De Mortel 4, 5211 HV Den Bosch.

Bekijk meer
23-01-2019

Taxatie- en inbrengdagen in Gorssel, Amsterdam en Leiden

Er zijn drie taxatie- en inbrengdagen gepland, ieder met hun eigen aandachtsgebied:

2 februari Museum MORE, Gorssel, 11:00 – 16:00 uur

8 februari Gallery Frans Leidelmeijer, Amsterdam, 12:00 - 16:00 uur (op afspraak)

22 maart Museum Volkenkunde, Leiden, 12:00 – 16:00 uur

Meer
02-01-2019

Taxatiedag in Nijmegen

Stichting IndoFILMcafé bestaat 15 jaar en viert dit met een uniek ‘kunstprogramma’ op zondag 20 januari a.s. in LUX. Om 14.30 uur vertoont IndoFILMcafé een documentaire over het leven en werk van Arie Smit. Deze  van oorsprong Nederlandse kunstschilder woonde sinds 1956 op Bali, waar hij veel schilderijen heeft gemaakt en van grote invloed was op het werk van lokale kunstenaars. De makers van de documentaire, Hugo van Zoest en Marianne en Suzanne Wieberdink, geven een inleiding. Ook Luciënne Smit, schrijver van een monografie over Arie Smit, zal vertellen over de passie van haar oom Arie.

Ter gelegenheid van het jubileum is er een speciaal voorprogramma in samenwerking met Frans Leidelmeijer, o.a. bekend van Tussen Kunst en Kitsch. Leidelmeijer houdt samen met Chris Vellinga (namens Venduehuis Den Haag) een taxatie van Indische/Indonesische schilderijen, Djokja zilver en Balinese art deco beelden. De taxatie vindt plaats van 11.00-13.30 uur in de Joris Ivenszaal van LUX,. Bekijk meer
30-11-2018

Taxatiemiddag in Laren

Op 10 december a.s. organiseert het Venduehuis in het pittoreske Laren een taxatiemiddag. U bent op deze dag vanaf 12:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom bij Gijselman Exposities, Drift 6 in Laren.
Frans Leidelmeijer, Chris Vellinga en Marjolein Regout zijn namens het Venduehuis in Laren aanwezig om uw Europese - en Indonesische schilderijen te taxeren en desgewenst in te nemen voor veiling. Wij zien uit naar uw komst. Bekijk meer
13-11-2018

Achtste Venduehuis Salon. De gebroeders Grönefeld – uurwerkmakers uit de Lage Landen

Op maandagmiddag 19 november as. organiseert het Venduehuis der Notarissen te ’s-Gravenhage in samenwerking met de Stichting Haegsche Tijd haar achtste Salon. 

De Stichting Haegsche Tijd zet zich in een collectie op te bouwen omtrent uurwerken van Haagse uurwerkmakers en heeft de ambitie de residentie te laten uitgroeien tot “Stad van de Tijd”. De stichting heeft de gebroeders Bart en Tim Grönefeld bereid gevonden een lezing te verzorgen. De gebroeders zijn gepassioneerde Nederlandse uurwerkmakers, die de meest prachtige horloges maken in het top segment.

U bent van harte uitgenodigd. Lees verder