06-05-2019

In de Prinsestraat, waar de Nobelstraat een zijstraat van is, worden al enige weken wegwerkzaamheden uitgevoerd. De werkzaamheden worden stapsgewijs uitgevoerd en de situatie verschilt van week tot week. Daardoor is de verkeerssituatie rondom de Nobelstraat soms problematisch.

Tot 8 juli adviseren wij de volgende omleidingsroute vanaf het kruispunt Mauritskade – Prinsessewal: (hoek Koninklijke Stallen). U gaat bij dit kruispunt met verkeerslichten rechtdoor de Elandstraat in. Bij de eerstvolgende kruising met verkeerslichten maakt u een scherpe bocht naar links, de Vondelstraat in. U volgt deze straat met een lange bocht naar rechts. De Vondelstraat gaat over in de Torenstraat. In de Torenstraat slaat u linksaf de Kleine Nobelstraat in naar de Nobelstraat, let daarbij op de trambaan.

Schuin tegenover de inrit naar de Kleine Nobelstraat ligt de Q-park Torengarage, op 3 minuten lopen vanaf het Venduehuis.

Fase 4 van de wegwerkzaamheden, en heel belangrijk voor bezoekers aan het Venduehuis, staat gepland voor week 28 met een mogelijke uitloop naar week 29. Vanaf 8 juli wordt de kruising Prinsestraat – Nobelstraat enkele dagen geheel afgesloten voor autoverkeer. Er wordt dan een omleidingsroute ingesteld vanaf de Riviervismarkt (inrijden), over het Kerkplein en via de Oude Molstraat naar de Nobelstraat. Deze omleidingsroute is minder geschikt voor vrachtwagens en auto’s met aanhangers e.d.  De poller (beweegbare afzetting) in de Nobelstraat zal in deze periode omlaag blijven.