01-10-2018

Vanaf 1 oktober 2018 opent het Venduehuis der Notarissen te ’s-Gravenhage een tweede vestiging. De Vendue Next Door veilingen worden uitgeplaatst naar de nieuwe vestiging op het Forepark, zodat de high end kunst en antiek meer ruimte en aandacht krijgt in de Nobelstraat. De wens is om zowel de kwaliteit van de veilingen als de logistieke processen structureel naar een hoger niveau te brengen.
We hebben daarom besloten onderscheid te maken tussen de high end kunst- en antiekveilingen en de bestaande Vendue Next Door veilingen van goederen met een beperkte veilingwaarde.

Veilinggoederen met een beperkte waarde worden vanaf 1 januari 2019 uitsluitend online aangeboden en geveild. Hiervoor heeft het Venduehuis een tweede locatie gehuurd aan de Oder 18 in Den Haag (Forepark). In de Nobelstraat 5 zal vanaf 1 januari 2019 uitsluitend de betere kwaliteit kunst en antiek worden aangeboden.
Met de komst van de nieuwe vestiging aan de Oder gaat de wens in vervulling om de logistieke processen van het Venduehuis te optimaliseren. De aan- en afvoer van goederen in de Nobelstraat zorgt regelmatig voor verkeersproblemen en de verwachting is dat de bereikbaarheid van het centrum van Den Haag er in de komende jaren zeker niet op vooruit gaat. De aanvoer van boedelgoederen gaan wij daarom grotendeels via de nieuwe vestiging laten verlopen. Aan de Oder is voldoende gratis parkeergelegenheid en tevens beschikken wij aldaar over de mogelijkheid om bestelwagens en auto’s overdekt te laten laden en lossen. Voor het vervoer van goederen tussen de beide vestigingen heeft het Venduehuis inmiddels een 100% elektrische bestelwagen aangeschaft.
De veilingen die in de Nobelstraat worden georganiseerd blijven vergezeld gaan van de bekende kijkdagen (vrijdag t/m maandag).

Vanuit de Oder 18 eindigt iedere eerste maandag van de maand een Vendue Next Door veiling. De afloop van de eerste veiling staat gepland op 7 januari 2019. Op de zaterdagmiddag voorafgaand aan de afloop van de veiling zal er gelegenheid worden geboden de veilinggoederen te bekijken. We zullen u hiervan via de nieuwsbrief en/of via de website tijdig op de hoogte stellen.
Taxatie van uw kunst of antiek, juwelen, zilver etc. zal uitsluitend mogelijk blijven in de Nobelstraat 5. De Oder 18 te Den Haag zal bemand worden door collega’s die u al kent uit de Nobelstraat.

Wij bedanken u voor uw steun en wij stellen alles in het werk de kwaliteit van onze dienstverlening en de resultaten van onze veilingen steeds verder te verbeteren. Wij staan uiteraard open voor uw suggesties en vragen. U kunt hiertoe te allen tijde contact met mij opnemen via p.meefout@venduehuis.com.

Met vriendelijke groet,

Peter Meefout
Directeur